Endüstriyel alanlarda yapılan çalışmalar ağır ve zorlu şartlarda gerçekleştirildiğinden dolayı bu alanda kullanılacak gerek makinelerin gerekse ataşmanların gerekli özellikleri içerisinde barındırması gerekir. Aksi durumda işletmeler sürekli olarak sahip oldukları ataşman ve makinelerin tamirleri ile zamanlarını geçirmek zorunda kalırlar. Tesviye kovası ataşmanı üretimi esnasında da bu amaç göz önünde bulundurulur. Herhangi bir alandan toprak tesviyesinin yapılması, dolgu işleminin gerçekleştirilmesi ya da daha düzgün yüzeylerin ortaya çıkartılmasının istendiği durumlarda bu ataşman kullanılarak kısa süreler içerisinde etkili sonuçların kendini göstermesi mümkün hale gelmiş olur.
Bekolu yükleyiciler ve ekskavatörlerde kullanılması adına özel olarak üretilen tesviye kovası ile beraber daha öncesinde şantiyelerde uzun zamanlarda gerçekleştirilen tesviye çalışmalarında gerek zaman gerekse işgücü konusunda işletmelerin avantajlı konuma gelmesi sağlanır. Hizalama işlemini yaparken hassas şekilde ölçüm gerektiren noktalarda başarılı sonuçları ortaya koyan ataşman ile beraber artık insan gücünün ön planda olduğu çalışmaların çok daha hızlı şekilde gerçekleştirilmesi mümkün olur. Böylece tesviye çalışmaları sırasında kendini gösterebilecek insan hatalarının minimum düzeylere indirilmesi sağlanmış olur.
Tesviye Kovası Özellikleri
Aktif olarak kullanılmaya başlanmış olan tesviye kovası, sahip olduğu çeşitli özellikleri ile işletmelere aradıklarını en iyi şekilde vermeyi başarıyor. Bu kovaların en büyük özelliklerin başında; kovanın arz edilen kota ya da eğime göre otomatik şekilde ayarlanabilmesi geliyor. Sahip oldukları bu özelliği sayesinde devamlı şekilde izleme ya da ayarlama gereksiniminin ortadan kaldırılmasıdır. Böylece hem iş gücünden hem de zamandan ciddi anlamda tasarruf edilmiş olunur. Normalde tesviye işlemlerinin insan gücü ile yapılmak istendiği durumlarda çok daha kişinin uzun zamanlarını bu işe harcamaları gerekiyor.
Bunun yerine tesviye kovası kullanılması ile beraber en az iş gücü kullanılarak gerekli çalışmaların mümkün olan en kısa sürede yapılması mümkün hale gelmiş oluyor. İş gücünün az oranda kullanılması sayesinde yalnızca maliyet anlamında istenilen sonuçların elde edilmesi sağlanmıyor. Bununla beraber iş gücü plan dahilinde farklı konularda adımlar atmaya başlıyor. Aynı zamanda manuel olarak yapılacak tesviye işlemlerinde kendini gösterecek hata oranı da bu ataşmanın kullanımı ile beraber en aza indirilir. Bu özelliği sayesinde de bir taraftan işçilik giderlerinden diğer taraftan da tekrardan ilgili yerlerden işlenmesi maliyetlerinin ortadan kaldırılması sağlanır.
İşletmeler tesviye kovası kullanmaya başlamadan önce gerekli olan adımları atmak için farklı ekipmanları ve malzemeleri satın almak zorundaydı. Bu da ister istemez ek maliyetleri beraberinde getiriyordu. Çünkü ne kadar kaliteli olsalar da ağır çalışma koşullarından dolayı bunların hasar görmesi söz konusu olabiliyordu. Bunların yerine tesviye kovasının kullanılması ile beraber ek ekipman ya da malzeme kullanılması gibi bir durum söz konusu olmaz.
Güvenlik konusu da tesviye kovası kullanımının işletmelere sunduğu diğer bir özellik olarak ön plana çıkıyor. Tesviye yapılacak her an düz bir yüzeye sahip değildir. Kimi durumlarda dengesiz ve engebeli yapıya sahip arazilerde çalışmaların yapılması gerekir. Tesviye çalışmalarının manuel şekilde yapılması halinde çalışanlar iş güvenliği açısından tehlikeli durumlar ile karşı karşıya kalabilirler. Böylesi alanlarda insanların yapacakları en ufak hata, beraberinde son derece ciddi sorunların gelmesine sebebiyet verir. Otomatik tesviye özelliği bulunan kovalar arasından yapılacak seçim ile beraber meydana gelebilecek kaza ve yaralanma risklerinin minimum düzeylere indirilmesi sağlanır.
Tesviye Kovası Kullanım Alanları
İlk olarak işletmelerin karşısına çıktığı dönemlerde tesviye kovası ile alakalı çok fazla bilgi mevcut değildi. Bundan dolayı da işletmelerin büyük bir kısmı yapacakları çalışmalarda kendilerine önemli avantajlar sunacak olan bu ataşmanı kullanmak yerine çalışmaları bilindik yöntemler ile yapmaya devam ediyorlardı. Zamanın ilerlemesi ve tesviye kovalarının özelliklerinin çok daha fazla ön plana çıkmaya başlaması ile beraber artık farklı alanlarda tesviye kovalarının kullanılmakta olduğu görülebiliyor. Başta inşaat sektörü olmak üzere aşağıdaki alanlarda da etkili şekilde kullanılmakta olan tesviye kovası ile beraber geçmiş dönemlerde uzun zamanlarda tamamlanabilen çalışmalar için gerekli adımlar kolaylıkla atılıyor.
- Toprağın hazırlanması: Geniş tarım alanlarında çeşitli amaçlar için toprağın düzeltilmesi ve işletilmesi
- Yükleme ve boşaltma: Limanlarda gemilere malzemelerin yüklenmesi ya da gemilerden malzeme boşaltılması
- Altyapı çalışmaları: Drenaj sistemleri, su kanalları başta olmak üzere farklı alt yapı projeleri kapsamında zemin düzenlenmesi
- Yol inşaatları: Yolların yapım ve bakım çalışmalarında, yollardaki zemin düzeltilmesi için
- Çevre düzenlemesi: Bahçe düzenlemesi ve peyzaj işleri yapılırken toprağın düz hale getirilmesi ya da tesviye işleminin yapılması
- Taş ocağı ve madencilik: İlgili alanlardaki kayaların ve toprağın düzeltilmesi
Zemin düzleştirme işlemlerini en hassas ve etkili şekilde yapmak isteyenler, doğru tesviye kovası seçimi ile beraber aradıkları sonuçlara ulaşmayı başarıyor. Daha verimli şekilde gerekli adımları atmak isteyenlerin tercihi olan tesviye kovaları, kaliteli malzemelerden üretilmiş olup en ağır çalışma koşullarında dahi performanslarını üst düzeylerde tutmayı başarırlar. Özel tasarımları sayesinde kullanımları aşamasında herhangi bir sorunun ortaya çıkma riski en aza indirilir. İşletmelerin gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayacak tarzdaki tesviye kovası seçimini yaparken mutlaka akıllarında model ile alakalı yer etmiş soruların cevaplarını almaları gerekir. Böylece satın alım işlemleri sonrasında ortaya olumsuz sonuçlar çıkmadan uzun süreler boyunca tesviye kovasını kullanmaları mümkün hale gelmiş olur.
Ürünümüzü daha detaylı incelemek için:Tesviye kovası tıkla!